Helsingi munitsipaalamet leiab, et praegused parkimistrahvid on liiga väikesed ja need ei ajenda inimesi korralikult parkima, vahendas Helsingin Sanomat. Helsingi munitsipaalameti eesmärgiks on olukorda muuta ja tõsta parkimistrahv samale tasemele, kui tuleks maksta ühissõidukis piletita sõitmise eest vahele jäämisel.
Helsingis tuleb üksikutes kohtades maksta valesti pargitud sõiduki eest trahvi 50 eurot (780 krooni), mujal aga 40 eurot. Samas ei saa linn omal soovil parkimistrahvi tõsta, kuna seadusega lubatud ülempiir on praegu käes. Seetõttu on justiitsministeeriumis alustanud tööd vastav töörühm, mille eesmärgiks on parkimistasude karmistamine.
"Ühistranspordis kasutatavaid trahvimäärasid pole hea võrdlusaluseks võtta," kinnitas justiitsiministeeriumi ametnik Jaakko Rautio. "See on pettuse sarnane kuritegu, mis juba algfaasis on tõsisem, kui parkimise eest tasumata jätmine."
"Piletita reisimine tähendab transpordiettevõttele raha kaotamist, samas kui valesti pargitud sõiduk segab vaid jalakäijaid, kes peavad tegema sõiduki ümber minemiseks lisasamme," õigustas Rautio.
Helsingis on viimasel ajal üha rohkem inimesi jäänud vahele valesti parkimisega, kui ilma piletita sõitmisel. Kui valesti parkimise eest kasseeriti eelmisel aastal Helsingis sisse 10 miljonit eurot (156 miljonit krooni), siis jänestelt vaid 2,8 miljonit eurot (44 miljonit krooni).