Elektroonikagigant Sony teatas, et hiljuti Sony mälupulkades avastatud turvaviga võib viia selleni, et arvuti jääb häkkerite ees kaitsetuks, vahendab BBC. Vigased on kolm Sony Micro Vault mälupulgamudelit koos sõrmejäljelugejaga. Sony selgitas, et viga ilmnes mälupulkadega kaasa antavas tarkvaras, mis on ühe teise firma toodetud.

Sony teatel on probleemi lahendamiseks korraldatud sisejuurdlus ja probleem peaks lahenema septembri keskpaigaks. Kuigi Sony esindaja sõnul on vigaste mälupulkade müümine lõpetatud, müüakse neid siiski erinevatel veebilehtedel.

Ühe turvafirma avastatud viga on sarnane sellele, mis leiti 2005. aastal Sony BMG laserplaatidelt. See viis toona plaatide tagasiostmiseni ja mitu ohvrit andsid plaadifirma ka kohtusse.

Sony esindaja hindas praegust probleemi üsna väikeseks. „Me oleme neid mudeleid müünud võrdlemisi vähe, kuid me võtame seda probleemi tõsiselt ja korraldame sisejuurdluse. Siiani ei ole ükski klient meile teatanud, et sellega (mälupulga tarkvaraga – toim.) probleeme oleks.”

Mälupulkade viga seisnes selles, et nad kasutasid viiruselaadset tarkvara, mis lõi arvuti kõvakettale peidetud kataloogi. Häkker saab sellise kataloogiga arvutit hästi kasutada sellepärast, et kataloogis olevad failid ei ole nähtavad ei arvuti kasutajale ega ka osale turva-ja viirusetõrjetarkvaradest. Sony lõi mälupulgale sellise tarkvara siiski parimate kavatsustega – plaanis oli, et varjatud kataloogis oleks sõrmejäljelugejat puudutav tundlik info.