Bellona esimees Frederic Hauge on sellisest sõnavõtust üdini nördinud ning nõuab Soome peaministrilt vabandust. Kui Lipponen seda ei tee, kavatseb Hauge välja selgitada võimalusi Lippose kohtusse kaebamiseks.

Hauge õigustab Bellona kuue aasta tagust rünnakut Inarijärve lähedal asuvasse kalakasvandusse ohuga, et kasvandusest oleks võinud levida lõheparasiite Tenojõe kaudu Norrasse. Aktivistidel õnnestus tookord tappa umbes 600 nakatunud kala enne, kui politsei nad kinni pidas. Aktsiooni tulemusel ostis riik kalakasvanduse ettevõtjalt ära ning sulges selle. Hauge sõnul oli nimelt Bellona teene, et haigust levitav kalakasvandus suleti ning lõhe kui kalaliik säilis Norra jõgedes. Lippose sõnul ei ole aga kunagi õnnestunudki tõestada, et kalaparasiit tingimata Norrasse oleks levinud.

Hauge sõnul tuleb sügavalt kahelda Lippose võimes juhtida demokraatiat, kui ta selliste sõnavõttudega esineb. Bellona tembeldamine terroristlikuks võib tõsiselt kahjustada organisatsiooni tööd rahvusvahelisel tasandil ning Venemaa ametivõimud võivad seda ära kasutada Bellona vastu.

Rahvusvaheliselt tunnustatud keskkonnakaitseorganisatsioon Bellona asutati Norras 1986. aastal, vaid mõni kuu pärast Tshernobõli katastroofi. Möödunud sügisel sai Bellona Põhjamaade Nõukogu keskkonnaauhinna radioaktiivsete jäätmete vastu suunatud töö eest. Bellona erilises huviorbiidis on Venemaa tuumajäätmed. Endist mereväeohvitseri Andrei Nikitinit süüdistati Venemaal spionaazhis pärast seda, kui ta oli edastanud Bellonale materjale Koola tuumalaevastikust tingitud keskkonnaohtudest.

Veel esmaspäeval seisis Lipponen kindlalt oma sõnade taga ning tema arust ei ole tal midagi andeks paluda. Vastupidi, Lippose arvates peaks Bellona vabandama selle pärast, mida selle liikmed mõne aasta eest Lapimaal korda saatsid. Lipponen rõhutas seda, et Bellona aktivistid võtsid tookord õigusmõistmise enda kätte, kui nad tungisid seadusliku tegevusega elatist teeninud ettevõtja kalakasvandusse. Ta küll möönis, et Bellona ei ole mingi terrorismiorganisatsioon, kuid küsis ise retooriliselt, millise teise nimega siis kalakasvandusse tunginud rühma tegevust võiks nimetada.

Soome Roheline Liit peab Lippose sõnavõttu mõtlematuks rünnakuks kodanikualgatuse vastu. Parteisekretär Ari Heikkinen leiab, et Soome peaminister on vabanduse võlgu mitte ainult Bellonale, vaid ka kogu Norra rahvale.