Uruguay linnas Fray Bentosis valmis 2007. aastal tselluloositehas, mille ehitas Metsä-Botnia. Rajatisse investeeriti tookord miljard dollarit ja tööd leidis 8000 inimest. Kuid mitu aastat enne tehase valmimist korraldasid keskkonnakaitsjad teisel pool Uruguay jõge korduvalt meeleavaldusi ja süüdistasid Uruguayd piirijõe reostamises.

Konflikt külmutas ka kahe riigi suhted, sest ühise jõe veekasutust reguleerib rahvusvaheline kokkulepe ja Argentina arvas, et Uruguay oleks pidanud ehituseks nendelt luba küsima. Uruguay aga tõlgendas lepingut nii, et nad peavad Argentinat vaid teavitama. Argentina süüdistas keskkonnaohu süvendamises peale Uruguay võimude ka Metsä-Botnia ja lähikonnas veel teist tselluloositehast rajanud Hispaania firma ENCE juhte.

Seitse aastat kestnud tüli leidis lõpuks lahenduse, sest see viidi Haagis rahvusvahelise kohtu ette. Kohus tunnistas, et tehas siiski saastab jõge, ja soovitas kahe riigi tüli lahendusena luua ühine kontrollimehhanism Uruguay jõe veekvaliteedi jälgimiseks.