Soros tahab Bushi Valgest Majast välja saada. Tuleva aasta novembris leiavad Ühendriikides aset järgmised presidendivalimised ning Bushi võidu takistamine on miljardäri sõnul “elu ja surma küsimus.”

“Bushi tüüritav Ameerika on hädaoht kogu maailmale,” kuulutab Soros. Ta on kirjutanud Bushi-vastaseid ajaleheartikleid ja hakanud rahastama Bushi-vastaseid organisatsioone.

Paari nädala pärast ilmub Soroselt raamat, mis kannab pealkirja “Ameerika ülemvõimu mull” ning materdab Bushi välispoliitikat. Soros heidab Bushile ette, et too on “kaaperdanud 11. septembri,” et kehtestada maailmas USA ülemvõim. Kuid miljardäri tees on, et ettekujutus USA ülemvõimust maailmas lõhkeb ühel päeval täpselt samamoodi nagu kinnisvara- ja börsimull. Tema sõnul viitab sellele juba kasvõi Iraagi sõda, mida ta peab täielikuks läbikukkumiseks. Sorose hinnangul võib Iraagi sõda käivitada maailmas veel suurema vägivallalaine.

Soros läheb koguni nii kaugele, et võrdleb Valge Maja retoorikat oma lapsepõlvega natside poolt okupeeritud Ungaris. Sorose sõnul on kogemused natsismist ja kommunismist muutnud ta ülitundlikuks. Soros on öelnud, et kui ta nägi Bushi ütlemas “Te olete kas koos meiega või te olete terroristidega,” kuulis ta hädakelli löömas.

Vabariiklaste partei pahameeleks on Soros teinud suuri rahasüste ühendustele, kes võitlevad Bushi vastu. Ta on annetanud 5 mln dollarit vasakpoolsele organisatsioonile MoveOn.org, kes on võtnud sõna Iraagi sõja ja paljude teiste Bushi sammude vastu. Ning lisaks on Soros eraldanud 10 miljonit dollarit liikumisele “America Coming Together,” kes võitleb valimisosaluse suurendamise nimel.

Kuid lisaks Bushi parteile on Soros saanud kriitikanooli ka Ameerika ajakirjanduselt, kes süüdistab teda kokkumängus demokraatidega. Nimelt ei tohi Ühendriikide seaduste kohaselt ühele presidendikandidaadile tehtav annetus olla suurem kui 2000 dollarit. Kuigi sellised kodanikuühendused nagu näiteks MoveOn.org ei saa ametlikult ühte presidendikandidaati toetada, võivad nad vastaskandidaati rünnata. Ning seega on Ühendriikide ajakirjandus Sorosele ette heitnud katset kampaania rahastamise reeglitest kõrvale hiilida.