Pole saladus, et üheks ühisosaks on raha, palju raha. Saladus oli aga see, et nemad ja veel kümmekond rikkurit kohtusid 5. mail New Yorgis.

Kohtumist kinnitati pärast seda, kui netiväljaanne IrishCentral.com sellest esmaspäeval kirjutas, kuid millest õieti räägiti, on endiselt saladus. Isegi New York Times ei saanud osalenutelt algul mingeid kommentaare ja hiljem vaid ühe ebamäärase.

Mõistagi tekib mitmeid mõtteid, kui sedavõrd rahakad, mõjukad ja toimekad inimesed suudavad leida kõigile sobiva aja, kohtuvad kinniste uste taga (tuppa kogunenute „turuväärtus” oli umbes 120 miljardit dollarit, arvestas NY Times) ja seejärel suu kah kinni hoiavad.

Teada on, et ürituse algatajad olid Gates, Buffet ja David Rockefeller, kes kutses viitasid üleilmsele majanduslangusele ja pakilisele vajadusele tulevikuplaane teha. Sooviks oli saada lai valik võtmetähtsusega tegelaste vaateid finantsvallast ja filantroopiast. Igaühel paluti 15 minuti jooksul tutvustada oma vaateid ka selle kohta, mida eliit saaks ära teha.

Üks osalenu tunnistaski hiljem NYTimesile vaid seda, et oli tore kokku saada ja rääkida filantroopiast, mis praegusel ajal nii vajalik on.