„Miski ei tulnud kergelt,“ kirjutas Parks oma autobiograafias. „Ma sündisin vajadusega avastada iga oma mõistuse soppi ja seda pika otsimise ja ränga tööga. Ma pühendusin oma rahutusele.“

Parks pildistas ajakirja Life tarvis kõike, alates poliitikast ja lõpetades spordiga, 20 aastat, 1948. kuni 1968. aastani. Kuid tema tuntumateks teosteks olid fotoesseed vaesuse mõjudest USAs ja mujalgi ning kodanikuõiguste liikumisest.

Parksi esimene film oli „The Learning Tree“, mis põhines tema samanimelisel, 1963. aastal välja antud autobiograafilisel romaanil. 1969. aasta filmist sai 1989. aastal üks esimestest 25st USA filmist, mis lisati kongressi raamatukogu filmiregistrisse.

1971. aasta detektiividraama „Shaft“ oli suur hitt ja sellest sai alguse mitu mustanahalistele suunatud filmi. Parks ise tegi sellele 1972. aastal järje „Shaft's Big Hit“ ja samal aastal lavastas ta poeg Gordon juunior filmi „Superfly“.

Parks avaldas ka luuleraamatuid ja kirjutas muusikat, sealhulgas kirjutas ta muusika balletile „Martin“, mis rääkis Martin Luther Kingist.

Parks sündis 30. novembril 1912 Fort Scottis, Kansases. Ta oli 15st lapsest noorim.