Paavsti teisel surma-aastapäeval antakse Vatikanis ametlikult üle raport, mis teatab, et Johannes Paulus II võis pärast surma toime panna ühe ime, vahendab BBC. Nimelt väidab üks Prantsuse nunn, et ta paranes Parkinsoni tõvest pärast seda, kui oli palvetanud surnud paavsti poole.

Kui nunnaga toimunu ametlikult imeks tunnistatakse, siis astub paavst pühakustaatusele lähemale, kuid päriselt pühakuks saamiseks on tarvis kahte Vatikani poolt ametlikult tunnistatud imet.

Pühakukskuulutamise protsessi juurde käib ka see, et Vatikan koostab paavsti kohta toimiku, kuhu kogutakse kõik tema kirjutised: nii need, mis ta paavstiksoleku ajal kirja pani kui ka selle aja eelsed. Kõik kirjutised uuritakse läbi veendumaks, et paavst ei ole kunagi mingeid ketserlikke veendumusi väljendanud.

Toimikut uurivad teoloogide, kardinalide ja piiskoppide komisjonid.

Kui toimik on läbi uuritud, siis tehakse praegusele paavstile Benedictus XVI-le ettepanek kuulutada Johannes Paulus II õndsaks. Õndsakssaamine on pühakukssaamisele eelnev staatus.

Katoliku kirik nõuab ime ametlikuks kuulutamiseks tõestust, et haige paranemisele ei ole tõepoolest arstiteaduslikku seletust.

Pühakukandidaadi toimepandud ime peab olema toimunud pärast tema surma.