Väljasaadetute hulgas on muuseas ka Londoni Vene saatkonna poliitikaosakonna juhataja ja islamiterrorismi ekspert Aleksander Sternik ning suursaadiku nõunik Andrei Pritsepovi, keda tuntakse kui Londoni nooblimate restoranide kohta ülevaateid kirjutavat “gastronauti”, kirjutab Daily Mail.

Väidetavalt kuuluvad need diplomaadid KGB mantlipärija Vene välisluure teenistuse (SVR) ja Vene sõjaluureagentuuri (GRU) ridadesse.

Diplomaatide väljasaatmine kujutab endast Briti valitsuse vastust nende diplomaatide ja Briti Nõukogu töötajate kohtlemisele Venemaal. Samuti on see vastuseks president Putini korduvale keeldumisele anda välja Aleksander Litvinenko mürgitamise peamine kahtlusalune.

Diplomaatide väljasaatmine ei ole veel täielikult otsustatud. Mitmed ministrid ja ametnikud ei ole veel otsustanud, kas niivõrd suure koguse diplomaatide väljasaatmine on ikka tark tegu.

“Kui need Vene agendid eemaldatakse, asendataks nad uute, tundmatute inimestega ning MI5 (Briti luureteenistus) peaks jälle hakkama neid uurima,” ütles valitsuse allikas.

Kirjutamata reeglite kohaselt ei paljasta Suurbitannia kunagi Vene spioone, teades, et seetõttu võidaks paljastada ka Briti enda luureagendid.