Türdukud küsisid seksi eest ka kütusekrediiti või kosmeetikaprotseduuride eest maksmist, kirjutab Expressen.

„Noorukid ise ei näe end prostituutidena, vaid mõtlevad, et nad said heale kokkuleppele,” selgitas Borasi perenõustaja/sotsiaaltöötaja Sanna Väyrynen.

Sotsiaaltöötaja sõnul pole see sugugi haruldane, et 11-14 aastased tüdrukud (või ka poisid) „vahetavad” erinevaid seksuaalteenuseid asjade, alkoholi või narkootikumide vastu.

„See võib olla seks peavarju saamise eest. Või seks firmateksade eest. Need noored on tavaliselt ebastabiilsetest peredest ja neil pole enese sees piire,” ütles Sanna Väyrynen.

Seksi ostjad on enamasti mehed, kuid mitte tingimata palju vanemad kui müüjad ise. Sageli on tegu kellegagi noorte tutvusringkonnast: keegi, kellega kohtuti linnas jõlkudes või internetis.

Möödunud aastal avastasid politsei ja sotsiaaltöötajad Lääne-Rootsis Grumsis 13-aastaste tütarlaste seltskonna, kes „vahetas” seksuaalteeneid kaupade vastu.

Taks oli selline, et suudlus maksis ühe sigareti ning sellele järgnes terve skaala kuni vahekorra ja selle tasuni välja. Politsei sai toona vihje ühelt seksiostjalt, kuid hoolimata sellest ei võetud ühtki tüdrukut kinni.