Esialgu on teatatud vaid ehituse katkestamisest määramata ajaks, millal tuumajaama ehitamise plaane kunagi jätkatakse, hetkel teada pole antud, kuid on öeldud, et kuni aprillini ei toimu ehitusel kindlasti midagi.

Tuumajaama ehitamist alustati käesoleva aasta jaanuaris ja see oli plaanis käiku lasta 2017. aasta aprillis. Sinna oli plaanitud rajada keeva vee reaktor võimsusega 1,39 miljonit kilovatti, mis oleks olnud Jaapani üks suuremaid reaktoreid.

Higashidori tuumajaama ehitamine otsustati peatada seoses raske õnnetusega Fukushima tuumajaamas nr. 1, kus avariiline olukord kestab tänaseks seitsmendat päeva, alates 11. märtsil Jaapanis toimunud maavärinast ja sellele järgnenud tsunamist.

Fukushima tuumajaama õnnetuse valguses on hakatud üle maailma korraldama töösolevate tuumajaamade stressiteste, Saksamaal on suletud seitse vanemat tuumajaama, Hiina on peatanud uute tuumajaamade ehitamise plaani, Venemaal inspekteeritakse vanemad tuumajaamad üle. Üle kogu maailma on korraldatud tuumaenergia vastaseid protestiavaldusi. Samal ajal sõlmisid aga Valgevene ja Venemaa omavahel 15. märtsil lepingu Valgevenesse esimese tuumajaama ehitamiseks.