Aleksandr Litvinenko endine ülemus Vene salateenistusest kinnitas The Times'ile, et Litvinenko oli reetur, kes Nõukogude ajal oleks hukatud. Aleksandr Gusak süüdistas Litvinenkot Briti salateenistuse aitamises pärast seda, kui ta Moskvast Londonisse pages. Gusak väitis, et vihased Vene agendid pidasid plaani Litvinenko selle reetmise pärast mõrvata.

Aleksandr Gusak: „Ma pean teda reeturiks, sest ta reetis selle, mis on iga operatiivtöötaja jaoks kõige püham – tema allikad. Litvinenko allikad tulid minu juurde ja kurtsid, et Briti salateenistus on nad üles leidnud ning küsisid, mida edasi teha.” Gusak tunnistas, et pärast seda, kui Litvinenko oma reetmise toime oli pannud, pakkus üks FSB agent Gusakile: „Ta on teinud nii palju valesti – kas ma toon teile ta pea?”

Aleksandr Gusak viitab nüüd, et tema toonane alluv võis Litvinenko tappa, kuid praegused ütlused on vastuolus väidetega, millega Gusak möödunud aasta novembris lagedale tuli. Siis süüdistas ta Litvinenko tapmises Tšetšeeni võitlejaid, kuna Litvinenko oli 1996. aastal väidetavalt ühe tšetšeeni surnuks piinanud.

Gusak oli Litvinenko ülemus FSB organiseeritud kuritegvuse vastu võitlemise üksuses. Gusak lahkus teenistusest 1998. aastal ja töötab nüüd advokaadina.

Samal 1998. aastal põhjustas Litvinenko Moskvas skandaali sellega, et paljastas FSB plaani mõrvata oligarh Boriss Berezovski. Gusak selgitas oma vaateid: „See, mida Litvinenko tegi, käib reetmise seadusepügala alla, mille eest saab karistada kuni 20-aastase vangistusega. Mina kasvasin üles Nõukogude seaduse all. See seadus andis reetmise eest surmanuhtluse. Ma arvan, et kui Litvinenko oleks NL ajal siia tagasi tulnud, siis ta oleks surma mõistetud.”

Aleksandr Litvineko suri möödnud aasta novembris Londonis polooniumimürgitusse.

The Times pakub artikli lõpus lugejatele ka väikese ülevaate levinumatest versioonidest selle kohta, kes tappis Litvinenko.

Kremlile meeldib teooria, et eksspiooni mõrvasid eksiilis elavad Putini-vastased.

Boriss Berezovski arvab, et Litvinenko tapsid Kreml ja FSB.

Venemaa peaprokurör usub, et süüdi on naftagigandi Jukose eksjuhid.

 Scotland Yard kahtlustab endiseid KGB-lasi Dmitri Kovtuni ja Andrei Lugovoid.

Aleksandr Gusak pidas varem tapjateks tšetšeene.