Vaidlus gaasitransiidi üle on viimastel aastatel varjutanud Venemaa ja Ukraina vahelisi suhteid, mis on kahel korral viinud transiidi katkemiseni, vahendas Reuters.

"Me oleme kõrvaldanud kõik gaasist tingitud probleemid," ütles Tõmošenko pressikonverentsil. "Me tunneme, et kõik kriisi-sarnased ilmingud selles sfääris on kõrvaldatud."

"Meie kohtumine oli Ukraina jaoks väga tähtis," rääkis Tõmošenko. "Me käsitlesime koos Vladimir Vladimirovitšiga Ukraina poolt tarbitud Vene gaasi mahtu ja Venemaa peaministri positsioon on väga tähtis… et Ukraina võiks maksta enda poolt tarbitud gaasi eest."

Putin kinnitas, et ta oli Tõmošenkot nähes rõõmus ja märkis, et nad rääkisid energeetikast ning lennundusest.

"Me jääme majandussfääris suuremateks partneriteks ja me räägime alati sellest," ütles Putin. "Traditsiooniliselt on tähelepanu pööratud energeetikale, aga selle kõrval on ka teised koostöövaldkonnad."

Euroopa on Venemaa gaasitransiidi peamine sihtkoht, Venemaalt tulnud gaas moodustab aga neljandiku Euroopa Liidu gaasiimpordist. Enamik Venemaalt Euroopasse tarnitavast gaasist liigub läbi Ukraina.

Tõmošenko ja Putini järgmine tippkohtumine võib aset leida oktoobris Ukrainas. Ukrainas peetakse 17. jaanuaril presidendivalimised, mille üheks peafavoriidiks võib kujuneda Tõmošenko, kes soovib valimiste eel võita populaarsust.