"Olgugi, et möödunud aastal ei suutnud riigikogu erakorraliselt kokku tulla arutamaks Pronksöö sündmusi, on tänane avaldus väga õigel kohal ja tõestab riigikogu võimet adekvaatselt reageerida dramaatilistele sündmustele, mis on oluliselt kainestanud Lääne poliitikuid ja suunanud neid ümber hindama oma suhet Kremlisse," ütles Toomas Savi.

"Samuti tuleks üle vaadata rahvusvahelise olümpiakomitee otsus anda 2014. aasta taliolümpiamängude korraldamise õigus Sotšile," lisas Savi.

"Olles Eesti olümpiakomitee täitevkomitee liige ja Eesti Suusaliidu president, ei saa ma mööda vaadata olümpiaharta räigest rikkumisest Venemaa poolt."

"Olen osalenud kaheksatel olümpiamängudel arsti ning poliitikuna ja leian, et Venemaa praegune käitumine läheb selgelt vastuollu olümpialiikumise ideaalide ja põhimõtetega," teatas Savi. Ta lisas, et olümpiamängude korraldajalinna muutmises on pretsedent juba loodud.

"1976. aasta taliolümpia pidi toimuma Denveris, Ameerika ühendriikides, kuid suutmatus leida rahalisi vahendeid mängude korraldamiseks sundis rahvusvahelist olümpiakomiteed pakkuma olümpiamänge hoopis Innsbruckile Austrias," meenutas Savi.

„Kuid olümpiarahu rikkumine piirkonnas, kus kavatsetakse korraldada mõne aasta pärast olümpiamängud, on sootuks midagi muud.”

Toomas Savi tundis muret sportlaste turvalisuse üle nõnda konfliktses piirkonnas nagu seda on Kaukasuse regioon.

Ühtlasi märkis Savi, et Eesti avalikkus peaks huvi tundma, milline on eesti rahvusest elanike olukord Eesti külades Abhaasia ja Venemaa piiril ning et võetaks tarvitusele meetmed tagamaks nende elu, tervise ja vara puutumatus juhul, kui konflikt nende küladeni peaks jõudma.