Esimene ohutunne hiilis ligi esmaspäeval, kui vesi hakkas tungima keldritesse. Siis tormas loodusõnnetus kiirrongina edasi – kesklinna tänavatele tekkisid hiigelsuured veelombid, mille tõttu trammid jäid seisma ja osa ristmikke suleti. Päästeamet pumpas kesklinna keldritest vett välja tagasi tänavale.

Teisipäeval oli Dresdeni peamine äritänav juba ärevust tekitavalt hüljatud ning sealsed kauplused ja restoranid elektri puudumisel suletud. Lompides vedeles vihmavarjude räbalaid. Vaid ühes itaalia restoranis võeti veel vastu külalisi, kes istusid pimedas küünlavalgel laudade taga.

Tänaval puhus tormituul ja töömehed kleepisid veeuputuse kartuses teibiga kilet kaupluste uste ja vaateakende ette. Tegelikult vist ikka loodeti, et ehk läheb õnnetus linnast mööda, kuid seda ei juhtunud.

Kolmapäeva hommikul loksus üle kallaste tõusnud jõe tulvadest pruun vesi Elbe kaldal asuva hindamatu väärtusega ja imeliselt restaureeritud Semper-opera ümber ning Zwingeris, kus asub üks Euroopa väärtuslikumaid renessanssmaalide kogusid.