Teisipäevaõhtuses teleesinemises jättis president Jacques Chirac hüvasti Prantsusmaaga, kuid areenilt ei kao ta ei välis- ega kodumaal, kus teda võib ees oodata ammuste korruptsioonisüüdistuste esilekerkimine.

Nagu paljud endised riigijuhid, on ka Chirac loonud nii firmade kui ka eraisikute annetustest toituva fondi, mis peaks üle maailma tegelema arengupoliitika ja kliimauuringutega. Fondi president Michel Camdessus pajatas ajalehele Le Monde, et Chirac soovib kasutada oma aastakümnetepikkust poliitilist kogemust, ammust kirge Euroopa-väliste tsivilisatsioonide vastu ja hiljutisemat huvi keskkonnatemaatika vastu.

Säärased fondid on loonud varem Bill Clinton, Mihhail Gorbatšov, Margaret Thatcher, Nelson Mandela ja Jimmy Carter.

Chiraci viimastel ametipäevadel aga tegeleti Elysée palee puhastamisega. Vastavalt korraldusele hävitati või võeti kaasa kõik isiklikud dokumendid ja märkmed, kohtumiste ning pressikonverentside salvestised.

Riigipea ja tema abikaasa valmistusid kolima presidendipaleest korterisse, mille annab tasuta nende kasutusse Chiraci sõbra, kahe aasta eest tapetud Liibanoni ekspeaministri Rafik Hariri perekond. See läbi kahe korruse ulatuv ruumikas apartement on Chiracidele esimene eraeluase 1977. aastast saadik, mil Pariisi linnapeaks tõusnud Chirac sai ametikorteri.

Linnapea-aastad võivad aga kodanik Chiracil meeles mõlkuda ka põhjusel, et kuu aja pärast kaotab ta ametipuutumatuse ning siis võivad uurijad tallegi esitada süüdistused omaaegsete väidetavate finantskuritegude kohta. Nii et rahulikult hinge tõmmata on vist veel vara.