Esialgsetel andmetel oli Läti üliõpilasliidu korraldatud meeleavaldusele tulnud vähemalt 2000 tudengit, kellel olid kaasas plakatid, vahendas LETA. Valitsushoone lähistelt seimihoone juurde liikunud tudengid hakkasid laulma ja asetasid hoone ette kuuseokstest pärja, mis pidi sümboliseerima kõrghariduse matuseid.
"Tudengid on jõud!" seisis ühel plakatil, enamik plakateid pöörasid tähelepanu tudengite sotsiaalsele olukorrale.
Politsei ei täheldanud esialgsetel andmetel marsil korrarikkumisi, kuid sellest hoolimata hoiab tudengitel silma peal kümneid politseinikke, vahendas portaal Diena.lv
Läti valitsus planeerib järgmisel aastal vähendada kõrghariduskulutusi 50 protsendi võrra võrreldes eelmise aasta detsembriga. Seni toimunud kärbete tulemusel on vähendatud paljudes kõrgkoolides elektri tarbimist, õppejõude on saadetud palgata puhkusele ja piiratud on raamatukogude lahtiolekuaegu.

Eesti tudengid toetavad lätlasi
Eesti üliõpilaskondade liit avaldas toetust Läti üliõpilasliidule.
"Oleme solidaarsed Läti üliõpilastega, kelle eesmärk on juhtida tähelepanu taoliste kärbete tagajärgedele ja mõjutada valitsust kärpeplaani põhjalikult läbi kaaluma," märkis Eesti üliõpilasliidu juhatuse esimees Maris Mälzer.
Täna hommikul protesteerisid Riias ametiühingud, kelle meeleavaldusele oli kohale tulnud paarsada inimest.
Seimis on täna viimasel lugemisel järgmise aasta eelarve, mille raames tehtavad kärped on inimesed vihale ajanud. Nii protesteerisid eile tsiklimehed mootorrattamaksu tõstmise vastu.
Läti valitsus on otsustanud järgmise aasta eelarvet kärpida 500 miljoni lati (11 miljardit krooni) ulatuses, et saada rahvusvahelistelt laenuandjatelt laenu. Lätis suureneb eelarvekärbete tõttu üksikisiku tulumaks kolme protsendi võrra 26 protsendini, lisaks tõstetakse auto- ja mootorratta maksu ning koondatakse riigiasutusi. Järgmise aasta eelarve puudujääk on 7,5 protsenti SKP-st.