Seitsmes regioonis, kus tulekahjude tõttu kehtib eriolukord, saavad kolme suurema mobiilioperaatori MTC, Võmpelkom ja Megafon kliendid helistamiseks ristuvalt kasutada konkurentide sidevõrke.

Kui varem oli klientidele pääs konkureeriva operaatori võrku suletud, siis nüüd saavad kriisipiirkonna inimesed helistamiseks vabalt valida parasjagu kättesaadava teenusepakkuja. Konkurendid leppisid kokku, et võrkude ristkasutuse puhul ei tohi välja helistamisel kõneminut maksta üle 5 rubla minuti eest ja sõnum – 2 rubla. Sissetulevad kõned on tasuta.

Koduoperaatori võrgus helistades jäävad tariifid samaks, nagu seisab kliendiga sõlmitud lepingus, naabervõrkude kasutamisel on aga tariif ühesugune, sõltumata sellest, millist paketti klient koduvõrgus kasutab.

Selline ristkasutus, mille initsiaatoriks oli Megafon, sai kinnituse Venemaa sideministeeriumis ja kehtib kuni eriolukorra lõppemiseni.

Eriolukord on välja kuulutatud Moskva, Vladimiri, Voroneži, Nižegorodski ja Rjazani oblastis, samuti Marimaal ja Mordvas.