Spatuzza sõnul olevat 1993. aasta pommiplahvatusi korraldanud klannijuht talle öelnud, et Berlusconi on seotud Cosa Nostraga, vahendas Reuters. Spatuzza on ise Itaalia kohtus süüdi mõistetud ja viibib vanglas.
Spatuzza kutsuti tunnistajaks Berlusconi lähedase liitlase Marcello Dell'Utri kohtuprotsessis, keda süüdistatakse seotuses maffiaga. Berlusconi pole otseselt kohtuprotsessiga seotud ja on kuulutanud väited alusetuteks.
Marcello Dell'Utri arvab aga, et maffia tahab Berlusconi võimult kõrvaldada, vahendas uudisteagentuur AKI.
"Maffia annab endast kõik, et Berlusconi valitsus langeks," lausus Dell'Utri.
Berlusconi on riigi üks rikkamaid mehi ja alates 1994. aastast olnud mitmel korral peaministriametis. Itaalia konstitutsioonikohus võttis temalt oktoobris puutumatuse ja nüüd ootavad teda mitmed kohtuprotsessid.
Ühes kohtuasjas süüdistatakse Berlusconit altkäemaksu andmises 600 000 dollari (6,5 miljonit krooni) ulatuses Briti advokaadile David Mills’ile, mistõttu too pidi andma valetunnistusi 1990.-ndatel toimunud kohtuprotsessides. Kuigi Mills kinnitas, et ta on süütu, mõisteti ta veebruaris siiski neljaks ja pooleks aastaks trellide taha.
Teine kohtuasi puudutab Berlusconi omanduses oleva televisiooniettevõtte Mediaset seadusevastaseid tehinguid, et saada soodsamalt ülekande õigusi.