Eelkõige oranži peaga kääride valmistajana kuulsaks saanud Fiskars omab nüüd tänu Iittala ostule ka selliseid Soome tuntumaid tarbedisaini kaubamärke nagu Iittala klaasitooted, Arabia keraamilised lauanõud ja Hackmani köögitarbed.


Fiskars on Ehrnroothide suguvõsa kontrolli all investeerimisfondide kaudu. Firma on asutatud juba 1649. aastal ja seega Helsingi börsil noteeritud ettevõtetest vanim. Kõik sai alguse Fiskarsi-nimelisest asulast, kus praegugi säilitatakse vanaaegset rauavabrikute miljööd ja esitletakse nüüdisaegset käsitööd ning kunsti. 

Majandusajakiri Talouselämä kirjutab, et Ehrnroothid mängisid veel 1980.-90. aastatel  Soomes sama olulist rolli kui Wallenbergide äridünastia Rootsis. Erinevalt Wallenbergidest on aga nooremate Ehrnroothide hoog raugenud.

Suured pereettevõtted muutuvadki Soomes aina haruldasemaks. Näiteks Hackman püsis Fiskarsi kõrval kaua ühe vanima perefirmana, kuid viimaste aastate müügitehingute järel on Hackmani nimel tähendus veel vaid kaubamärgina.

Jäänud on vaid tiitel ja vapp

Vanad mõjuvõimsad dünastiad on küll kaotanud suure osa oma majanduslikku võimu, kuid perekondlik traditsioon on siiski veel elus.

Soomes on alles 148 aadlisuguvõsa ja praegugi elab siin umbes 6000 aadlikku. Need on enamasti Rootsi ja Vene võimu ajal kõrgemasse seisusesse tõstetud soomlaste järeltulijad.

Aadliseisuse privileegid kaotati juba enne Teist maailmasõda ning alles on jäänud vaid tiitel ja vapp Helsingi rüütlihoone seinal.

Senati väljaku lähedal asuvas rüütelkonnahoones tegeletakse Soome aadli ajaloo uurimisega ning antakse välja aadlisuguvõsade andmeid sisaldavat almanahhi.