Reisilaev asub Yle.fi teatel praegu Rymättylä lähistel. Laeva pukseerib Turu sadama poole Soome puksiir Ukko, kuhu alus peaks pärale jõudma kella 16.30 paiku. Sündmuskohale on lisaks tuukritele oodatud ka merenduseksperdid ja hindajad.
Esialgsete plaanide kohaselt peaks laev enne Turu sadamasse sisenemist peatuma Airistos, kus tuukrid hakkavad rikke põhjust uurima. Tallink Silja esindaja Mikael Lindholmi sõnul võib laev halvimal juhul seista reidil mitu päeva, vahendas Helsingin Sanomat.
Stockholmist Turusse teel olnud reisilaeval ilmnesid eile tehnilised probleemid roolisüsteemis. Soome merehäirekeskus sai teate laeva probleemidest eile kell 15.43.
Merepäästejuht Benny Paulson ei soovinud täpsemalt öelda, mis alusel viga on. Laeval reisinud Päivi Virtanen kinnitas eile õhtul, et olukord laeval on rahulik. Tema sõnul hakkas laev ühtäkki vappuma.
"Keegi ütles, et me sõitsime karile," rääkis Virtanen. Seejärel aeglustus laeva liikumine, kuni alus peatus.
"Aknast oli näha ka saari ja karisid, mistõttu me tajusime, et laev oli jäänud seisma ja oli paigal," lisas ta. "Mõned inimesed muretsesid, kuna mõnedel algas esmaspäeva hommikul töö. Inimesed küsivad, et kes korvab ja maksab töölt puudumise kinni."
Tallink Silja kinnitas, et reisijatele ega laevale ohtu ei ole. Laeval viibib 1373 reisijat ja 286 meeskonnaliiget. Ettevõte pakub kõikidele reisijatele tasuta toitlustamist ning kajuteid. Tallink Silja on tühistanud aga tänase reisi Turust Stockholmi ja lubas laevapileti raha tagasi maksta.