Rünnakud tegid Twitteri kõigile kasutajatele kättesaamatuks kaheks tunniks ning Facebook teatas, et tema teenus on "kahjustatud".

Google kaitses endale kuuluvaid võrgulehekülgi ja nüüd on alustanud koostöös teiste ettevõtetega juurdlust, et rünnakute kohta rohkem teada saada. Facebook kinnitas, et rünnakud olid sihitud Cyxymu kasutajanime pruukiva Gruusiat pooldava blogija vastu, kirjutas BBC.

"Rünnak tundus olevat sihitud isiku vastu, kes on esindatud mitmes kanalis, mitte veebisaitide endi vastu," ütles Facebooki pressiesindaja BBC-le. "Täpsemalt on see isik aktivistist blogija ja botnet suunati esitama päringuid tema lehekülgede järele sellisel määral, et ka teised teenuse kasutajad sattusid löögi alla."

Botnet ehk robotvõrk on enamasti võõrastest arvutitest koosnev küberkurjategijate kasutatav võrk, mille abil on võimalik teha mõnda võrgulehte ummistavaid rünnakuid, pannes võrgu laadima sihtmärgist võrgulehte nii tihti, et server päringutele enam endise kiirusega vastata ei suuda.

Pole veel teada, kes rünnakud toime pani või miks nad seda tegid. "Võib-olla tegid seda tavalised häkkerid, kuid ma olen kindel, et tellimus tuli Venemaa valitsuselt," ütles blogija intervjuus Briti ajalehele Guardian.

Cyxymu kurtis oma Twitteri kontol http://twitter.com/Cyxymu tema blogi vastu suunatud küberrünnakute üle juba möödunud aasta lõpul. Tema LiveJournali keskkonnas asuv blogi sattus küberrünnaku alla ka eile.