"Hiina tsiviilisikud tapavad uiguure kogu Ida-Türkistanis, kasutades malakaid, kaikaid, nuge ja matšeetesid," seisab kongressi teates. "Nad tungivad tormijooksuga ülikoolide ühiselamutesse, uiguuride kodudesse, töökohtadesse ja organisatsioonidesse ning tapavad lapsi, naisi ja vanureid."

Üle 1000 nugade ja matšeetedega relvastatud hiinlase marssis Kongressi uiguuride kodumaalt saadud info kohaselt Xinjiangi meditsiiniülikooli ja tappis hulganisti uiguure. "Kahel uiguurist naistudengil raiuti pea maha; need pandi teiba otsa keset tänavat," kirjeldab teade. "Ergongi omavalitsuses asuvas raudteetehases hakkasid hiinlased otsima taga uiguure ja, kui olid neid leidnud, tapsid neid massiliselt."

Hiina miilits ega julgeolekujõud ei ole kongressi teatel barbaarse ja valimatu uiguuride vastu suunatud vägivalla vastu mitte midagi ette võtnud, teatab kongress. Hiina valitsus ei võta tarvitusele mingeid meetmeid ega ettevaatusabinõusid, et uiguuri tsiviilisikuid jõukude vägivalla ja julma tapmise eest kaitsta, eriti suures ohus on uiguurid, kes elavad elurajoonides, kus on palju hiinlasi.

"Pöördume Ühinenud Rahvaste Organisatsiooni, Ameerika Ühendriikide, Euroopa maade ja NATO vägede poole, kes kaitsevad õiglust ja maailmarahu, et nad sekkuksid viivitamatult, saadaksid sisse oma väed ja pingutaksid selle nimel, et tagada rahu ja stabiilsus Ida-Türkistanis ja päästa uiguurid selle vägivaldse veresauna käest," kutsub üleilmne uiguuride kongress üles. "Iga mööduva minutiga võetakse järjekordse süütu uiguuri elu!"