Lisaks presidendile otsustas raada vähendada peaministri (saab palka 41 614 krooni) ja teiste kõrgete riigiametnike palku, teatas uudisteagentuur Unian. Palku kärbitakse nii kohtunikel kui miilitsatel ajutiselt alates 1. jaanuarist 2010.

Palkade vähendamist toetasid lisaks opositsioonile ka 42 saadikut peaminister Julia Tõmošenko Blokist. Raada otsuse alusel peab valitsus esitama kahe nädala jooksul omapoolsed seisukohad.
Raada tagandas täna ametist ka detsembris ametisse asunud välisminister Volodõmõr Orgõzsko, kuid opositsiooniline Regioonide Partei kavatseb algatada ka kaitseminister Juri Jehhanurovi tagandamise.
"Ukraina ei loovuta ühtki sentimeetrit oma territooriumist," märkis Orgõzsko täna. Oma lühikese ametiaja jooksul jõudis ta olla territoriaalvaidluste pärast tülis Rumeeniaga. Rumeenia diplomaadid tervitasid seepärast raada tänast otsust.
Orgõzsko suutis halvendada niigi pingelisi suhted Venemaaga, kui ähvardas veebruaris riigist välja ajada Venemaa suursaadiku Viktor Tšernomõrdini, vahendas Reuters. Uue välisministri peab ametisse määrama president.