Samuti pole saladus, et nendega kokku sattudes paigutatakse Sarko seisma või astuma nii, et läbi kaamera kasvuvahekord võrdväärsem paistaks.

Nädalavahetusel Normandia dessandi aastapäeva tähistamisel pidi aga Sarkozy astuma sama kõnepuldi taha, mida tema pikemad kolleegidki kasutasid. Siin polnud enam abi viiesentimeetrise kontsaga kingadest, mida president kanda tavatsevat ja ilma milleta oleks ta lühem kui Napoleon.

„Ta teadis, et sama poodiumi taha astudes näeks ta naeru­väär­ne välja. Me oleksime vaevalt näinud Sarkozy juuksetutti,” tsiteerisid mitmed Briti ajalehed nimetut tegelast Prantsuse telejaamast Canal Plus, mille kaamera sattus presidenti puldis külje pealt salvestama. Nimelt oli tema etteaste ajaks selle taha asetatud umbes kümne sentimeetri kõrgune alus, nii et kokku oli Sarkozy oma tegelikust kasvust – 165 sentimeetrit – lausa 15 sentimeetrit pikem.

Carla käib kontsadeta

Elysée palee esindaja kinnitas „kasuliku aksessuaari” pruukimist, mida pildid niigi tõendasid. Sarkozyga sama puldi taga esinenud Obama on ligi 186 ja Brown 180 sentimeetri pikkune. Angela Merkeli kasvuks on 173 ja Vladimir Putinil 170 (ebakindlamatel andmetel Sarkozyga sama).

Sarkozy abikaasa Carla kurtis möödunud nädalal, et kahetsusväärsel moel lõõbitakse tema kallal sussides käimise pärast. Abikaasaga koos kõndides kannab ligi 178 sentimeetri pikkune Carla tõesti enamasti kontsata kingi. „Ma saan aru, et meedia eelistab pajatada mu papudest rohkem kui minu abifondist või võitlusest kirjaoskamatuse vastu,” nentis Carla.

Sarkozy suure eelkäija Napoleon Bonaparte’i pikkuseks on mõnikord ekslikult öeldud 157 sentimeetrit, kindlamalt tõele vastav arv on 167–168. Väidetavalt olevat teda väiksemaks rääkinud Briti propaganda. 1769. aastal sündinud prantsuse meeste seas oli aga Napoleon üsna keskmine.