Suurbritannia esitatud resolutsioon nõuab Iisraeli vägede täielikku lahkumist Gaza sektorist, abiorganisatsioonidele piiramatut juurdepääsu ja tõsiseid diplomaatilisi pingutusi rahu nimel, kirjutas BBC.

Resolutsioon, mis nõuab nii viivitamatut vaherahu kui ka relvade salajase sisseveo lõpetamist Gazasse, sündis kolm päeva kestnud läbirääkimiste tulemusena araabia maade ja lääneriikide vahel. Ainsana julgeolekunõukogu 15 liikmest ei osalenud hääletusel üllatuslikult Ameerika Ühendriigid, mille diplomaadid olid siiski varem intensiivselt osalenud läbirääkimistel araabia maadega resolutsiooni sisu asjus. Ülejäänud 14 nõukogu liiget hääletasid resolutsiooni vastuvõtmise poolt, kirjutas Reuters.

Suurbritannia välisministri David Milibandi sõnul näitab resolutsioon tõelist üksmeelt hulga selgete eesmärkide suhtes ja ÜRO on teinud oma tööd, rääkides selgelt, autoriteetselt ja üksmeelselt.

Iisraeli esindaja ÜROs Gabriela Shalev õigustas oma kõnes julgeolekunõukogule Iisraeli rünnakut Gazale kui enesekaitset.