„Kõigepealt tõstatub küsimus, kas riik peaks sekkuma inimese usku? Mõne inimese puhul võib usk moodustada olulise osa tema identiteedist ja võtta ära võimalus kanda oma usku väljendavat riietust, võib tekitada selle isiku jaoks suuri probleeme,” arvas Palo.

Samas nentis Palo, et Prantsusmaa on pigem ilmalik, kui religioosne maa. „Kas näiteks olukord, kus klassi ees seisval õpetajal paistavad vaid silmad, on õpilaste poolt aktsepteeritud?” lisas ta.

„Nendele naistele, kes kannavad burkasid abikaasade survel, uus seadus tõenäoliselt pigem meeldib. Ühtset vastust seega siin ei ole,” ütles Palo.

Mosleminaiste riietuse küsimus on Palo hinnangul probleemiks nendes riikides, kus on palju tõsiusklikke moslemeid. „Eestit see teema täna otseselt ei puuduta ja ilmselt ei puuduta veel kaua aega,” jätkas ta.

Prantsusmaal jõustus täna seadus, mille kohaselt ei ole lubatud avalikus kohas kanda nägu katvat niqabi ja burkat. Kui politsei rikkumist märkab, siis järgneb sellele 150 euro suurune trahv ning kohustus osaleda kodanikuõpetuse kursusel.

Tänase päeva jooksul on Prantsusmaal kinni peetud vähemalt kaks naist, kes on seda nõuet rikkunud. Politsei teatel ei peetud naisi kinni mitte selle pärast, et nende nägu oli kaetud, vaid selle pärast, et nad olid seotud burka ja niqabi kandmise keelu vastu ebaseadusliku meeleavalduse korraldamisega.