Pentagoni kõneisik major Stewart Upton keeldus läbirääkimiste kohta mingeid täpsemaid kommentaare andmast, teatas BBC.

Kaubalaeva Maersk Alabama ründasid piraadid selle nädala kolmapäeva hommikul. Mõni aeg hiljem võtsid mereröövlid kaasa aluse kapteni ning sõitsid päästepaadiga umbes 30-45 kilomeetri kaugusele Somaalia rannikust.

Piraatide juht hoiatas USA mereväge katse eest jõuga kaubalaeva kapten vabastada. Ameeriklaste sõjalaev hoiab silmsidet päästepaadiga, milles on nii Maersk Alabama kapten kui ka neli piraati.

Eile lähenes väiksem USA mereväe alus päästepaadile, kuid püstolite ning Kalašnikovi automaatidega varustatud piraadid avasid ameeriklaste suunas tule, mis peale viimased otsustasid tagasi pöörduda.

USA mereväe kinnitusel ei olnud eelmainitud juhtumi näol tegemist konkreetse katsega kaptenit vabastada. Keegi rünnakus vigastada ei saanud ning ameeriklased piraatide laskudele omalt poolt ei vastanud.

Maersk Alabama ülejäänud meeskond tüüris eile õhtuks aluse Kenyasse Mombasa sadamasse.

Eile kaaperdasid piraadid Somaalia ranniku lähistel Adeni lahel puksiirlaeva Buccaneer, mille meeskonnas oli kümme itaallast, viis rumeenlast ning üks horvaat.

Napilt pääses piraatide käest üks Türgi lipu all seilanud kaubalaev, mille meeskond lõi mereröövlid tagasi neid tuletõrjevoolikutest veega pritsides.