Kolmapäevasel nõukogu koosolekul näitasid liikmed esmakordselt oma reaktsioone esmaspäeval kuuldud inspektorite raporti kohta. 11 viieteistkümnest liikmest olid aga siiski sõjalise aktsiooni vastu.

Sõjalise aktsiooni vastu ja inspektsioonide jätkumise poolt olid veto-õigusega liikmed Prantsusmaa, Hiina ja Venemaa ning teistest riikidest Saksamaa, Mehhiko, Tšiili, Guinea, Cameroon, Süüria, Angola ja Pakistan. Sõja poolt hääletasid USA, UK, Bulgaaria ning Hispaania.

„Enamik nõukogust toetab inspektoritele enama aja andmist,“ ütles Prantsusmaa suursaadik ÜRO juures Jean-Marc de la Sabliere. „Pikemas perspektiivis... Iraagi desarmeerimise võimalus rahumeelselt eksisteerib, me peame jätkama.“

Valge Maja pressiesindaja Ari Fleischer ütles Washingtonis, et diplomaatia on oma viimases staadiumis. USA välisminister Colin Powell hoiatas Iraagi diktaatorit Saddam Husseini, et tal on vaid vähe aega jäänud avalikustada oma peidetud relvad.

Julgeolekunõukogu ei võta Iraagi-temaatikat uuesti arutlusele enne 5. veebruari, kui koguneb eriistung ära kuulama USA valduses olevaid tõendeid Iraagi salajaste relvaprogrammide ja sidemete kohta terroristlike rühmitustega.

Paljud nõukogu liikmed tervitasid USA otsust jagada luureinfot ning UK, Prantsusmaa ja Saksamaa lubasid osaleda kohtumisel, mis näitab selle olulisust.