Punase Risti pressiesindaja Jessica Barry sõnul nägid organisatsiooni esindajad sündmuspaigas naiste ja laste surnukehasid, vahendas Reuters.
"Me olime kodus, kui rünnak algas," ütles kohalik tütarlaps Shafiqa AP-le. "Minu perekonnast hukkus seitse inimest."


Õhurünnakutes hukkus Afganistani võimude teatel vähemalt 30 tsiviilisikut, kuid kohalike väitel on hukkunute arv viis korda suurem. Punase Risti andmetel oli hukkunute seas ka üks nende organisatsiooni vabatahtlik, kes suri koos oma 13-liikmelise perega.
"Seal oli naisi ja lapsi, kes olid tapetud," ütles Barry. "Näib, et nad püüdsid majadesse varjuda, kui neid rünnati."

 
AP teatel väitsid Gerani küla elanikud, et nad paigutasid lapsed, naised ja vanurid hoonetekompleksi, et neid päästa, kuid lennukid võtsid just need hooned oma sihtmärgiks.


Talibani võitlejaid taga ajav USA õhuvägi kinnitas, et nende lendurid ründasid Farahi provintsi, kuid juhtumi üksikasjade osas keelduti kommentaaridest ja väideti, et selle uurimisega tegeletakse.
USA-s viibiv Afganistani president Hamid Karzai on lubanud juhtunut arutada Ühendriikide kolleegi Barack Obamaga.
"President Karzai ütles, et tsiviilohvrid on lubamatud ja ta kavatseb seda arutada USA ametnikega, sealhulgas president Barack Obamaga," väitis Afganistani administratsioon ametlikus avalduses.


Afganistani valitsuse teatel tapsid USA sõjaväelased terroristide vastase operatsiooni käigus augustis 2008 Azizabadis 90 inimest. USA eitas esialgu juhtunut, kuid hiljem soostus omaks võtma 33 tsiviilisiku tapmise.