Teisipäeval tehtud avalduses teatas USA rahandusministeerium, et 12 Magnitski juhtumiga seotud inimeste USA-s olevad varad külmutatakse ning kehtestatakse ka ärikeeld.

Alates aastast 2012 on USA sihile võtnud Vene ametnikud inimõiguste rikkumise eest Magnitski järgi nimetatud seaduse all, kes väidetavalt paljastas maksupettused, millega kõrged vene ametnikud seotud olid.

USA riigidepartemang on lisanud 18 ametnikku, keda sanktsioonid puudutavad, avalikku nimekirja. Hulk nimesid jääb ka avalikustamata.

Eelmisel aastal mõistis Venemaa Magnitski süüdi maksudest kõrvale hoidmises - seda pärast tema surma.

Teisipäevases sanktsioonide nimekirjas olid vanglaarstid, kohtunik, kes tegeles posthuumse kohtuprotsessiga ja pankur, kes väidetavalt oli vandenõu, mille Magnitski paljastas, taga.

Sergei Magnitski vahistati selle eest, et ta avastas 200 miljoni dollarilise maksupettuse, millega olid seotud kõrged Vene ametnikud. Magnitski suri 2009. aastal eeluurimisvanglas peale korduvaid piinamisi, talle keelduti andmast arstiabi.

Aprilli alguses võeti Euroopa Parlamendis vastu resolutsioon, mille kohaselt tuleks EL-il külmutada Sergei Magnitski juhtumiga seotud 32 Venemaa ametniku EL-is asuvad finantsvarad ja kehtestada neile viisakeeld. Resolutsioonis on kirjas kõigi 32 ametniku nimed.