USA staabiülemate komitee esimehe Richard B. Meyersi kinnitusel ei loodetudki leida Talibani või terrorivõrgustiku al-Qaida liidreid vaid pigem asitõendeid ja tõendusmaterjale. USA armeejuhtkonna kinnitusel oli tegemist eduka operatsiooniga, mille käigus tapeti 20 Talibani sõdurit. Samas hukkus kaks USA sõdurit helikopteriõnnetuses, mille olevat põhjustanud lendureid pimestanud tolmupilv.

Avalik salaoperatsioon. USA eriüksused on harjunud tegutsema salaja ja märkamatult, kuid nüüd avaldas USA armee kõiki seniseid tavasid rikkudes koheselt videokaadreid sellest, kuidas erivarustuses sõdurid langevarjudega alla hüppavad ja seejärel Lõuna-Afganistanis lennuvälja hoonete suunas sööstavad.

Meyersi sõnul oleks rünnatavaid hooneid olnud lihtne pommidega maatasa teha, see aga oleks muutnud võimatuks luureandmete kogumise, mis oligi Talibani komandokeskusesse tehtud dessandi peaeesmärk. Selliseid maismaaoperatsioone kavatseb USA jätkuvas sõjas edaspidigi ette võtta. Seekordsed eriüksused startisid lennukikandjalt USS Kitty Hawk, osa ka lennuväebaasidest Omaanis. Tulevahetusse sattusid nad mõlema objekti lähistel.

Telekanali MSNBC kinnitusel on allakukkunud MH-60G Pave Hawk tüüpi helikopterit USA lennuväe eriüksuste käsutuses vaid kümme. 1982. aastal kasutusele võetud ründehelikopteri maksumus on kuus kuni küm-me miljonit dollarit ja meeskonna moodustab neli inimest.

kuni 25 hukkunut. Meyersi sõnul kohtasid USA väed vaid “kerget vastupanu” ning täielikult vale olevat ka Talibani väide, et helikopter tulistati alla. Taliban kinnitas ka, et nende võitlejad tabasid surmavalt

25 USA sõdurit, helikopterit tabas aga maalt lastud rakett. “Kui ameeriklased tahavad olla kindlas kohas, oleks neil soovitav Afganistanist eemale hoida,” teatas Afganistani haridusminister Amir Khan Muttaqi.

Pakistani ajalehe Frontier Post andmeil purunes USA helikopter Belut‰istanis ja hukkus viis sõdurit, Dalbandini lennuväljal sai aga AC-130 maandumisel surma veel kaks USA sõdurit. Kohalik ajaleht Khabrain kuulutas seepeale USA dessandi läbikukkumiseks.

Ajaleht Washington Post teatas eile, et Luure Keskagentuur on president George W. Bushilt saanud juba kuu aja eest loa tappa bin Laden kohe, kui ta tabatakse.

Bin Laden tabamata, tsiviilohvrite arv kasvab.

USA eriüksuste Delta ja SEAL Afganistanis viibimise kohta on varemgi andmeid olnud, kuid siiani pole suudetud leida ei mulla Omari ega ka peamist sihtmärki Osama bin Ladeni.

Seni on elu kaotanud aga peamiselt kõrvalised isikud, sealhulgas ka mulla Omari

10-aastane poeg, kes sai surmavalt haavata juba üle-eelmisel pühapäeval alanud õhurünnakute esimestel päevadel. Talibani andmetel ulatub hukkunute arv 900-ni, sõltumatut kinnitust pommirahe alla jäänud linnadest saada pole aga võimalik.

Katari telekanal al-Jazeera väitis, et paari päeva eest olevat hukkunud USA üks olulisemaid liitlasi usbeki kindral Abdul Rashid Dostum, viimane lükkas aga selle teate telefoniusutluses tele-kanalile ORT ise ümber.