Astronoomide esitatud plaani järgi jaotataks planeedid kolmeks: kaheksa klassikalist planeeti  (Merkuur, Veenus, Maa, Marss, Jupiter, Saturn, Uraan ja Neptuun), kolm taevakeha, mis kuuluksid uude kategooriasse nimega pluutonid (Pluuto, seni Pluuto kuuks nimetatud Charon ja objekt nimega UB313) ning kolmandasse alajaotusse kuuluks Päikesesüsteemi suurim asteroid Ceres. Pluuto jääks edasi planeediks, saades alusepanijaks pluutonite kategooriale. Astronoomid on otsustanud panna uuendusliku jaotuskava hääletusele.

Taevakehade ümberjaotamise põhjuseks on uus definitsioon mõistele „planeet”, mis seab taevakeha planeediks nimetamisele kaks tingimust: esiteks peab objekti orbiit kulgema ümber tähe ning teiseks peab see kaaluma piisavalt palju, et tema enda gravitatsioon muudaks ta kerakujuliseks.

Uue definitsiooni järgimine tooks tulevikus kaasa üha uute objektide nimetamise planeetideks, näiteks ootavad määratlemisest juba avastatud Sedna, Orcus ja Quaoar ning asteroidid Vesta, Pallas ja Hygiea.

Lõpliku otsuse planeedi definitsiooni ja Päikesesüsteemi objektide jagunemise üle langetab Rahvusvaheline Astronoomiaühing (IAU).