Bulgaaria endine julgeolekujuht kindral Vasil Zikulov kinnitas, et üks kahtlusalune on tema sugulane, teatas Axisglobe.com Teise maailmasõja partisanist kindraliks saanud Zikulov väitis, et pole ise skandaaliga seotud. Zikulovide suguvõsa on aga põline sõjaväelaste suguvõsa, kelle mitu liiget on Rumeenias tegelenud spioneerimisega.
Rumeenia ülemkohus otsustab täna, kas vabastada vahi alt esmaspäeval Bukarestis vahistatud Bulgaaria kodanik Petar Marinov Zikulov ja Rumeenia kaitseministeeriumis töötanud ohvitser Floricel Achim, keda kahtlustati spioneerimises Ukraina heaks, vahendas uudisteagentuur Focus. Zikulovi kahtlustatakse spionaažis ja Achimi riigireetmises. Samas pole Bulgaaria välisministeerium veel kinnitanud Zikulovi praegust seotust oma ametkonnaga, kust ta ametlikult lahkus töölt 2000. aastal.
Rumeenia luure väitel 2005. aastal välisteenistuse poolt värvatud Achim müüs väidetavalt salajasi andmeid sidesüsteemide ja sõjatehnika kohta, mille eest talle pakuti kuni 1000 dollarit. Ta kohtus oma usaldusisikuga rahvarohketes kohtades, kes omakorda saatis Rumeenia luure väitel teabe riiki, mis ei kuulu NATO-sse.
Bukarest on teatanud, et ei seosta Bulgaariat spioonilooga, kuid esmaspäeval saatis Rumeenia riigist välja Ukraina sõjalise atašee Sergel Ilnitski. Enne seda tühistas Rumeenia president oma visiidi Ukrainasse.
Venemaa välisluure pressiesindaja Sergei Ivanov väitis, et skandaal pole Venemaa probleem, kuna atašee oli rahvuselt ukrainlane.
Bulgaaria ja Rumeenia said NATO liikmeks Eestiga samal ajal ehk 2004. aastal.