"Murdmatu" moto on „Valu on kuulsus, valu on uhke, valu on hea vaadata“, vahendab Daily Mail täna Suurbritannias eetrisse minevat sarja.
Osalejad tegid läbi erinevad katsed: nad pidid teatud aja viibima CS-gaasi täis telgis, olema mõnd aega elusalt maetud, ujuma läbi piraajasid täis vee. Lisaks visati nad käsist-jalust seotult basseini, kus pidid õhu ahmimiseks kord alla, kord üles liikuma.
Ekstreemseim proovilepanek oli waterboarding ehk piinamisvõte, mida on rahvusvahelise üldsuse pahameeleks kasutatud terrorismis kahtlustatavate rääkimapanemiseks. Piinatav pannakse selili, jalad ülespoole lebama ja talle kallatakse näkku vett. Lämbumis-ja uppumistunne tekitab surmahirmu.
Üks saates osalejaist ei suutnud piinamist taluda ja ta sai juba esimesel võttepäeval krambihoo. Teine võistleja pages filmimise ajal metsa ja teda tuli koertega otsida.
Kriitikud on nimetanud sarja vastuvõetamatuks. „Tuleb küsida, kus see kõik lõppeda võib. Piinamisstseene kasutatakse meelelahutusena. Mis järgmiseks? Tõsielusarjade osalised saavad elektrilööke? Selliseid asju ei tohiks teles näidata,“ ütles Suurbritannia parlamendi meedikomitee esimees John Whittingdale. 
Suurbritannia ühenduse Mediawatch UK direktor John Beyeri sõnul sätestab Briti ringhääliguseadus selle, et teles näidatav ei tohiks sisaldada kahujustavat või solvavat materjali. Beyeri hinnangul võib „Murdmatu“ seadust rikkuda. „Waterboarding on minu arvates piinamisvorm, mis on rahvusvaheliste seadustega keelatud ja seda ei tohiks teleprogrammis meelelahutusena näidata,“ ütles Beyer.
„Murdmatut“ tootva Channel 5 esindaja sõnul aga teadsid kõik saates osalejad, mis laadi katsumustele nad vastu astuvad. Samuti kinnitas esindaja, et kõiki katseid jälgisid eksperdid ning kõiki osalejaid jälgisid psühholoogid nii enne kui pärast proovilepanekuid.