Kolmteist aastat maineka ajakirja Forbes rikaste edetabeli tipus püsinud Microsofti kaasasutaja Bill Gates pidi koha loovutama oma sõbrale ja bridžipartnerile, investeerimisguru Warren Buffettile (71).

Ajakirja arvestuste kohaselt kasvas Buffetti varandus mullu kümne miljardi dollari võrra ja ulatus 62 miljardini. Ka Gates sai sama ajaga rikkamaks, kuid liialt vähe – kõigest kahe miljardi võrra, mis kukutas ta rikkurite edetabelis kolmandale kohale. Kahe ameeriklase vahele maandus 60 miljardiga Mehhiko kommunikatsioonimagnaat Carlos Slim, kes on oma jõukust kõigest kahe aastaga kahekordistanud.

Buffett on paljude ettevõtete, sealhulgas näiteks Coca-Cola, Procter&Gamble’i ja Tesco osanik. Oma esimesed aktsiad tollases tekstiilifirmas Berkshire Hathaway ostis Buffett 1962. aastal, kolm aasta hiljem läks see täielikult tema kontrolli alla ning kujunes hiljem tema peamiseks investeerimisfirmaks. Esikohale tõstis ta ilmselt asjaolu, et Forbes kasutas detsembrikuu andmeid, kus Berkshire’i aktsia hind oli rekordtasemel.

Jõukaim naine 17. kohal

Forbesi nimekirjas on nüüd 1125 inimest vara koguväärtusega 4,4 triljonit dollarit. Ligikaudu kolmandik neist on varanduse suuremas osas pärinud.

Noorim on 23-aastane Mark Zuckerberg, sotsiaalse võrgustiku internetisaidi Facebook asutaja. Oma 1,5 miljardiga on ta maailmas 785. kohal. Rikkaim naine on Prantsuse kosmeetikafirma L’Oreal boss Liliane Bettencourt 22,9 miljardi ning üldtabeli 17. kohaga.