Kooskõlastamise protseduur muutus võrreldes eelmiste parlamendivalimiste kampaaniatega keerulisemaks. Ilmnes et mõned saadikud on üldse keeldu all, kirjutab Vedomosti.

Riigiduuma liikme Vladimir Rõžkovi sõnul nõudsid presidendi administratsiooni ametnikud, et kõikide erakondade valimiseelsete nimekirjade projektid oleks esitatud juba 31. maiks. Vaid kommunistid keeldusid kandidaatide perekonnanimesid saatmast.

Rõžkovi sõnul on olemas poliitikute nimekiri, kellele on liikmelisus valimisnimekirjades keelatud. Need on kõigepealt tema ise, Dmitri Rogozin, Sergei Glazjev, Mihhail Kasjanov ja Irina Hakamada.

Samas ei sooviks administratsioon kommunistide nimekirjas näha Ivan Melnikovi, kuna ta on Moskva riikliku ülikooli professor ja temaga on raske manipuleerida.

Õiglase Venemaa partei juht Sergei Mironov oleks aga õnnelik, kui tema nimekirjas oleks Glazjev, kuid tema kandidatuuri ei kooskõlasta keegi.

Ühe presidendi administratsiooni ametniku kinnitusel keelde pole, aga üksikud kandidaadid kooskõlastatakse konsultatsioonide käigus. Ajalehe allikas teatas, et ta teab, kuidas Glazjev keelu alla sattus: „2004. aastal otsustas ta vaatamata oma lubadustele kandideerida presidendi ametikohale, mistõttu president temas pettus. Praegu mõistetakse, et tema olemasolu nimekirjades ei ole soovitav ja see arvamus lihtsalt edastati Mironovile, kuid otseselt keegi midagi keelanud ei ole.“