Bagrami arstide sõnul oli neiu olnud rase viis kuud. 14-aastane neiu jäi rasedaks vägistamise tagajärjel, mistõttu tema 21-aastane vend otsustas suguvõsa au päästmiseks sooritada talle abordi, teatas AP.

"Ma käskisin tal vait olla, kuna kartsin, et perekond võib ta tappa," ütles kohaliku provintsi haigla arst Ihsanullah Shahir. Neiu viidi Bagrami, kuna see on kogu riigis ainus koht, kus on võimalik läbi viia keerulisi operatsioone.

Vend tunnistas üles, et lõikas üheksa päeva tagasi õe kõhu žiletiga lõhki ja eemaldas loote. Õõvastava operatsiooni käigus ei kasutatud valuvaigisteid ega narkoosi ja haavad seoti kinni kartulikoti nööriga. Selle tagajärjel sai neiu veremürgituse ja ohtliku põletiku.

Isa viis neiu küla sanitaarpunkti alles siis, kui tema haavad ei näidanud nelja päeva jooksul paranemise märke. Isa sõnul hammustas teda koer.
Arstide sõnul ei teadnud neiu, kui teda lauta viidi, et vend ja ema plaanivad teha talle aborti. Neiu sõnul mäletas ta aga veel, kuidas ema hoidis loodet oma käes.


Politsei on vahistanud ka vägistamises kahtlustatava mehe, kuid venna kinnihoidmiseks teatas kohalik ametnik, et tal puudub vastav luba. Ema ei saa kinni võtta, kuna ta viibib piirkonnas, kus puudub telefoniside.

Rahvusvahelised inimõigusorganisatsioonid on tauninud aastaid naiste ja laste olukorda Afganistanis. Vägistamise ohvriks sattunud tüdrukutel on raske saada mehele ja abiellumise järel langevad nad sageli oma meeste vägivalla ohvriks.

Afganistanis on abordi sooritamine illegaalne, väljaarvatud juhul, kui ema tervis on ohus.