Nõukogu Peterburi ja Jekaterinburgi esinduste pressiesindaja teatas, et Vene eriteenistuse töötajad külastasid eile õhtul esinduste töötajate kodusid ning kutsusid nad vestlusele, vahendab BBC.

Samal ajal jälitasid eriteenistuse töötajad Briti Nõukogu Peterburi esinduse direktor Stephen Kinnockit. Võimud peatasid mehe tänaval kinni ning lasid siis vabaks.

Vene uudisteagentuur Interfax aga väidab, et Kinnock peeti võimude poolt kinni, kuna ta oli autoroolis purjus ning alkoholikontrollist keeldunud mees vabastati pärast Briti peakonsuli saabumist sündmuskohale. 
Briti Nõukogu taasavas nädala alguses Peterburis ja Jekaterinburgis oma esindused, ignoreerides Vene valitsuse poolt väljastatud keeldu.

Seoses esinduste omaalgatusliku taasavamisega kutsus riigi välisministeerium Briti suursaadiku ministeeriumisse aru andma.

Briti Nõukogu oli sunnitud oma uksed Venemaal sulgema eelmisel kuul seoses poliitiliste pingetega kahe riigi vahel, mis lahvatasid pärast endise KGB agendi Andrei Litvinenko mürgitamist Londonis.

Vene valitsuse otsus, mis keelab Briti Nõukogu tegutsemise, ei laiene asutuse Moskvas asuvale kontorile, mille uksed on jätkuvalt avatud.