Vigastatud Ponomarjov viidi haiglasse, kuid lasti peatselt välja kodusele ravile, teatas Ria Novosti.
Ponomarjovi peksti jalgadega pähe ja keha piirkonda. Mehe peksmises osalesid kaks isikut, keda miilits pole seni tabanud. Peksmises kahtlustatavad isikud olid umbes 30-40-aastased eurooplase välimusega mehed.


"Tema ründajad olid välisukse juures," kinnitas liikumine oma ametlikus avalduses. Ründajad pugesid peitu, kui inimõiguslase karjumise peale tuli välja uksehoidja.


Interfaxi teatel on Ponomarjov veendunud, et tegu polnud juhusliku röövimiskatsega, vaid planeeritud kallaletungiga.
"Ma olen kindel, et see rünnak polnud huligaansus, vaid kättemaks," märkis Ponomarjov. "Mind peksti vaikides. Tavaliselt kui huligaanid peksavad, siis nad räuskavad midagi. Aga nemad ei teinud häältki."
"Kes selle eest maksis, selle osas mul konkreetsed oletused puuduvad," lisas ta.


Ta lükkas ümber oletuse, et tegu oli rööviga: "Nad ei röövinud mind."
Inimõiguste tagamist nõudev Ponomarjov on võimudele oma üleskutsetega peavalu valmistanud. Eelmise aasta 28. detsembril hakkas tundmatu isik teda tänaval jälitama. Korrakaitsejõududele saadetud järelepärimine jäi aga vastuseta.

Venemaal on rünnakud inimõiguslaste ja opositsionääride vastu viimastel aastatel üha sagenenud. 2006. aastal tapeti ajakirjanik Anna Politkovskaja ja Kremlit tauninud Aleksandr Litvinenko.
"See on ilmne, et ma pole esimene ega viimane ohver," märkis ta.

Inimõiguslane Ljudmilla Aleksejev on rünnakut seostanud ka Ponomarjovi poliitilise aktiivsusega, kes on opositsioonilise liikumise Solidaarus liige.