Aprillis ametisse asunud kindralleitnant Šljahturovi sõnul on olukord Kaukaasias taas pingestunud, kuna NATO varustab Gruusiat relvadega, vahendas Reuters.
"Olukord Gruusias jääb pingeliseks, sest Gruusia praegused võimud keelduvad tunnustamast Abhaasia ja Lõuna-Osseetia suveräänsust ning püüavad neid riike iga hinna eest oma jurisdiktsiooni alla saada," kinnitas Šljahturov.
"Sinna juurde peaks lisama Saakašvili juhitava Gruusia juhtkonna ennustamatud püüdlused, mis võivad anda kiusatuse jõu kasutamiseks, et muuta need kangekaelsed vabariigid taltsaks, nagu nad tegid seda eelmisel aastal," lisas ta. "Me ei välista selliseid arenguid."
Šljahturov ütles, et uued NATO liikmed Ida-Euroopas varustavad Gruusiat relvadega, Iisrael on andnud luurelennukeid ja Ukraina õhutõrjesüsteeme.
Eelmisel aastal toimunud Gruusia sõja järel kuulutasid Abhaasia ja Lõuna-Osseetia välja iseseisvuse, mida on seni tunnustanud vaid Venemaa, Nicaragua ja Venezuela. Venemaa president Dmitri Medvedev vabastas aprillis ametist senise sõjaväeluure juhi Valentin Korabelnikovi.