Jukose eksjuhi Mihhail Hodorkovski kauaaegne äripartner Juri Golubev suri möödunud nädalal Londonis 64 aasta vanusena, vahendab Mosnews. Briti politsei kinnitas siis, et lahkamine näitas, et Golubev suri loomulikku surma.

Vene infoagentuur Itar-Tass seevastu tsiteerib täna nimetuks jäetud allikat, mis teatas: „Vene peaprokuratuur valmistab ette taotlust, et Golubevi surma põhjuseid uuritaks põhjalikult, sest on põhjust arvata, et ta suri vägivaldsesse surma.” Ka Interfaks ja Ria Novosti on lagedale tulnud sarnaste teadaannetega ja samuti tsiteerinud nimetut allikat. Peaprokuratuur pole teateid veel meediale kommenteerinud.

Juri Golubev oli üks peatunnistajaid Jukose juhtide tegusid uurinud juurdluses. Jukose juhtide kohtuprotsesse peavad kriitikud Kremli kampaaniaks Hodorkovski vastu, sest  Jukose juht Mihhail Hodorkovski oli president Vladimir Putini häälekas kriitik. Juri Golubev oli üks neist, kes aitas omal ajal Jukosel Venemaa juhtivaks naftakompaniiks saada, praeguseks on Jukos pankrotis.

 Golubevi mõrvajuurdlusest eraldiseisvalt tahavad Londonisse sõita Aleksandr Litvinenko mõrva uurivad miilitsad.