Venemaa föderatsiooninõukogu kaitse-ja julgeolekukomitee esimees Viktor Ozerov kinnitas Kremli-meelsele infoagentuurile Interfaks: „Tavarelvastusleppes osalemise peatamise dekreet annab 15 aastat tagasi leppele alla kirjutanud, kuid selle siiani ratifitseerimata jätnud NATO liikmetele viimase hoiatuse. Kui Venemaa leppest taganeb, siis lakkab see lepe olemast. See on absoluutselt selge.”

Ozerov kinnitas, et kui Venemaa leppest taganeb, siis lasub vastutus selle eest täielikult NATO riikide õlgadel.

„Ma usun isegi, et NATO võis USA surve all provotseerida Venemaad leppest taganema, nii et NATO saaks oma sõjajõudusid viia neisse regioonidesse, mis enne Nõukogude Liidu osad olid,”  toob Interfaks ära Ozerovi arusaama asjade käigust.

Ozerovi sõnul võib tavarelvastusleppe kehtivuse kaotades alata uus võidurelvastumine. Ka selle eest jääb vastutus NATO õlgadele, kinnitab Ozerov.

Endistest Nõukogude Liidu riikidest on tavarelvastusleppe ratifitseerinud ainult Venemaa, Valgevene, Ukraina ja Kasashtan.

Tavarelvastuslepe sõlmiti 1990. aastal ja see jõustus 1992. aastal. Tavarelvastusleppe parandatud versioon valmis 1999. aastal ja selle versiooni ratifitseerimises probleem ongi.