Rootsi keskkonnaminister Andreas Carlgren ütles, et tema riik „on teadlik Saksamaa energiavajadusest. Samuti peaks Euroopa otsima alternatiivseid võimalusi gaasi Venemaalt transportimiseks ning laiendama ka kasutatavate energiaallikate hulka.“ kirjutas The Local.

„Nord Streami sugused ettevõtmistel on täielik õigus rajada torusid mere põhja, kuid teisalt on rannikuäärsetel riikidel kohustus teha kindlaks, et nad ei peaks tulevikus kokku puutuma vastuvõetamatute keskkonnakahjudega,“ rääkis Calgren.

„Seni pole NordStream esitanud täielikku ning piisavat raportit keskkonnamõju kohta,“ rõhutas ta ning lisas, et see asjaolu valmistab muret ka Balti riikidele, mitte ainult Rootsile.

Calgren ütles, et ministeerium ootab värsket infot projekti kohta selle aasta märtsiks. Pärast seda kulub umbes kolm kuud materjalide analüüsimiseks ning välja selgitamiseks, kas kõik keskkonnaalased küsimused saavad vastuse.

Rootsi keskkonnakaitse agentuuri hinnangul võib gaasijuhtme ehitus aktiviseerida ning muuta keskkonnale ohtlikuks põhjamudas olevad raskemetallid ning sõjaajal merre uputatud keemiarelvad.