Milda juures viibinud Läti kaitseminister Artis Pabriks ütles ajalehele Latvijas Avīze, et diplomaatiline korpus oli üritusel esindatud väga suurelt. Kuid sealt puudusid nii suursaadik Aleksandr Vešnjakov kui ka muud Vene Föderatsiooni saatkonna töötajad.

„Tegu pole esimese korraga kui Vene saadik ignoreerib ametlikke üritusi. Tekib küsimus – kas ta ei demonstreeri sel moel oma ebaaustust Läti vastu? Aga võib-olla ei osale ta Venemaa poliitilise seisukoha tõttu?
Välisministeerium peaks Vešnjakoviga seda olukorda arutama,“ arvab Pabriks.

Läti välisministeeriumist öeldi, et kõik Riias asuvad saatkonnad said kutse üritusele. Samas diplomaatide osalemine sõltub iga konkreetse riigi poliitikast ja positsioonist.

Välisminister Ģirts Valdis Kristovskis märkis, et hiljutisel kohtumisel oma Vene kolleegi Sergei Lavroviga hindas viimane küüditamist kui tragöödiat. Seetõttu on raske mõista Vene saadiku motiive. „Ma ei arva, et see on Venemaa poliitika,“ lisas Kristovskis.

Ajalehe andmetel viibis saadik Vešnjakov teisipäeval Riia lähistel Olaines õigeusu kirikule nurgakivi panemise tseremoonial.

Väljaanne lisab, et ka 8. mail ignoreeris ta Riia vennaskalmistul toimunud Teise maailmasõja ohvrite mälestusüritust. Vešnjakovi sõnul ei soovinud ta osaleda, sest sinna on maetud mitu Relva-SSi Läti Leegioni ohvitseri.