Enne Mitrofanovi lahkusid parteist veel mõjukas ettevõtja Suleiman Kerimov ja endine presidendikandidaat Oleg Malõškin.


Mitrofanovi sõnul on vaja selleks, et partei hakkaks poliitilisel areenil aktiivselt tegutsema, lõpetada klubina eksisteerimine, kirjutab Nezavisimaja Gazeta.



Hüljatud partei juhi Žirinovski sõnul on ta Õiglase Venemaa juhile Sergei Mironovile tänulik, kuna mees vabastas partei Mitrofanovist. Ta siiski lisas, et Mironov peab supi, mis ta teise partei liikme ülemeelitamisega kokku keetis, ise ära sööma, vahendas Komsomolskaja Pravda.



Gazeta leiab, et Mitrofanovi lahkumine näitab seda, et LDPR eelseisvatel riigiduuma valimistel 7-protsendilist künnist ei ületa.


Vedomosti hinnangul on Mitrofanovi üleminek teise parteisse provotseeritud Moskva linnapea Juri Lužkovi naise ettevõtjast venna Viktor Baturini minekuga LDPR-i ridadesse.



„Mitrofanov on poliitika suhtes väga tundlik inimene ja tema lahkumine näitab nii mõndagi,“ ütles politoloog Aleksandr Kõnev. Ta lisas, et mõjukate figuuride lahkumine erakonnast näitab seda, et Kremlis on LDPR-i suhtes otsus juba võetud.



„Sellises olukorras võib parteisse tulla kasvõi Dima Bilan – tulemust see ikka ei anna,“ järeldas politoloog. 

Kommersant ja Rossiiskaja Gazeta on omakorda ühisel arvamusel, et Õiglane Venemaa ei saanud 14-aastase poliitilise staažiga Mitrofanovi saabumisega midagi väärtuslikku juurde.