Eile alanud protsess endise Nõukogude Liidu kangelase ja genotsiidis süüdistatava Arnold Meri kohtuasjas sundis Venemaad saatma Eestile ametliku noodi.

"Kõigile terve mõistusega inimestele, kes on kursis Nõukogude liidu kangelase Arnold Meri kohta fabritseeritud kohtuprotsessi üksikasjadega, on selge, et tegemist on häbiväärse kohtufarsiga ning sellel pole midagi ühist õiglase kohtupidamisega. See kohtuprotsess jätkab Eesti valitsuse sihipärast Teise maailmasõja veteranide diskrediteerimist ja jälitustegevust. 

Arnold Meri suhtes algatatud ebaaus tegu ei saa kutsuda esile teistsuguseid tundeid kui sügavat nördimust ja pahameelt. Ei peata protsessi algatajaid ka veterani teened, kes läbis fašismivastase võitluse teekonna koos tubli Eesti Laskurkorpusega ega ka mehe kõrge iga ja tervislik seisund.

Selle asemel, et Eesti valitsus õiendab arveid nendega, kelle abiga saavutati võit fašistide üle, peaksid Eesti õigusorganid pöörama rohkem tähelepanu riigis tärkava neonatsismile, mis on mujal maailmas hukkamõistetud," seisab Venemaa välisministeeriumi avalduses

Arnold Merit süüdistatakse 1949. aasta kevadel 251 Hiiumaa elaniku Siberisse küüditamises. Meri ise ennast süüdi ei tunnista. Tema väitel täitis ta ainult valitsuse antud käsku.

Arnold Meri kohtuprotsess jätkub pärast juuni algul toimuvat arstlikku komisjoni, mil peaks selguma mehe tervise seisund.