"Kavatsesime need viia 4000–5000-le, kuid hiljem otsustasime, et 1700 on täiesti adekvaatne arv," ütles Makarov täna Mongoolia pealinnas Ulaanbaataris antud pressikonverentsil, vahendas Rosbalt. "Peale operatsiooni läbiviimist oli vägede suurus Lõuna-Osseetias ja Abhaasias 4800."

Makarovi sõnul on piisab "tänapäevase relvastusega" nii suurest kontingendist.

Lõuna-Osseetias tohtis 1992. aastal sõlmitud rahvusvahelise kokkuleppe järgi olla 2000 rahuvalvajat – 500 rahuvalvajat Venemaa poolt, 500 Lõuna-Osseetiast, 500 Gruusia poolt ning 500 Põhja-Osseetiast. Praktikas esindasid Põhja-Osseetia vägesid Venemaa Föderatsiooni siseväed. Abhaasias on rahuvalvajate limiit 3000 võitlejat.

Mullu oli Lõuna-Osseetias vastastikuse abistamise lepingu alusel 3700 Venemaa võitlejat. Kuid juunis teatas Makarov, et Venemaa kohalolekut vähendatakse. Venemaa baaside ehitamisest Lõuna-Osseetiasse ja Abhaasiasse anti teada pärast mulluse augustisõja lõppu.

"Ilmselt nad ei võta Gruusia võimalikke aktsioone enam väga tõsiselt," kommenteeris Eesti Päevaleht Online'ile reservkolonelleitnant ja kirjanik Leo Kunnas.

Asjaoluga, et Vene armee reformiga asendatakse senine polkudest koosnev vägede struktuur brigaadidega, Kunnas seost ei näinud. Polgus on reeglina mitu tuhat võitlejat, jalaväebrigaadi suurus võibki piirduda 1500–2000 võitlejaga.