"Olympus Inferno", mida meedias võrreldakse stiili poolest James Bondi filmisarja ja Jason Bourne'i spioonifilmide triloogiasse kuuluvate teostega, esilinastub 29. märtsil ning mitte kinos, vaid riigitelevisiooni esimesel kanalil (Pervõi kanal). Filmi treilerid ja reklaamid hakkasid Vene riigitelevisioonis jooksma möödunud nädalal.

Treileri järgi räägib film noorest Vene naisteleajakirjanikust, kellel õnnestub juhtumisi tabada videolindile filmi järgi sõda alustanud Gruusia poole operatsioon. Maailma esiuudise eetrisse toimetamiseks peab filmi peategelane kõigepealt Gruusia sõdurite kuulide all ellu jääma.

Filmi pealkiri - 'olümpiapõrgu' - viitab asjaolule, et Venemaa ja Gruusia suvine sõda end iseseisvaks kuulutanud Abhaasia ja Lõuna-Osseetia pärast peeti maha Pekingi olümpiamängude ajal.

Reklaamiäri ning turunduse valdkonna uudiseid vahendav Vene portaal Sostav.ru nimetas "Olympus Infernot" kunstilise infosõja tooteks. "Ilmselgelt on "Olympus Inferno" film, mis on tehtud lühikese ajaga riikliku tellimuse alusel," kirjutas Sostav.ru, tuletades meelde, et sõjategevuse lõpust on möödunud veidi rohkem kui pool aastat.

Venemaa relvajõud on rahvuslikku filmitööstust juba mitu aastat süstemaatiliselt toetanud, pakkudes muu hulgas välja iga-aastast auhinda relvajõude kõige soodsamalt kujutanud filmile.

Ka riigitelevisiooni esimene kanal on Venemaa filmitööstuse oluline tugi, osaledes näiteks Sergei Lukjanenko romaanide põhjal vändatud menufilmide "Öine vahtkond" (Notšnoi dozor) ja "Päevane vahtkond" (Dnevnoi dozor) tootmises.