Kremlis Venemaa presidendi Dmitri Medvedeviga kohtunud Chávez ütles Medvedevile, et Venezuela loeb "tänasest alates" Abhaasiat ja Lõuna-Osseetiat suveräänseteks riikideks, vahendas Reuters.

"Venezuela ühineb tunnustusega Abhaasia vabariigi ja Lõuna-Osseetia vabariigi iseseisvusele," ütles Chávez uudisteagentuuri Interfax teatel. "Tänasest alates tunnustame neid kahte vabariiki."

Siiski ei tähenda presidendi uljas väljaütlemine kohe automaatset diplomaatiliselt kehtivat tunnustust, vaid seda, et Venezuela alustab täna "vajalike tegevustega, et juriidiliselt vormistada" tunnustus kahele vabariigile, täpsustas Chávez RIA Novosti teatel.

Suurem osa maailma riike peab Abhaasiat ja Lõuna-Osseetiat, kus on sees Vene väed, Gruusia osaks.

Seni on Abhaasia ja Lõuna-Osseetia suveräänsust tunnustanud peale Venemaa ainult Nicaragua. Isegi Valgevene, mis on varem olnud Venemaa truu liitlane, pole järele andnud Venemaa survele kahte Venemaa toel Gruusiast lahku löönud piirkonda riikidena tunnustada. 

Gruusia veendumust, et Abhaasia ja Lõuna-Osseetia lahutamine riigist on ebaseaduslik, jagavad Euroopa Liit ja Ameerika Ühendriigid, kes toetavad Gruusia territoriaalset terviklikkust.